Automaatbak spoelenautomaatbakspoelen

Loopt u tegen klachten aan als het slecht schakelen van uw auto? Of het bonken, slippen of schommelen van uw toerental? Maar liefst 80 procent van de schakel klachten met een automatische transmissie wordt veroorzaakt door vervuiling. Deze klachten kunnen wij gemakkelijk verhelpen, en in sommige gevallen zelfs voorkomen. Dit doen we bij autobedrijf J.Dalsem aan de  hand van het spoelen van uw automaatbak.

Waarom uw automaatbak spoelen?

Volgens de autofabrikant is de ATF olie in uw versnellingsbak levenslang houdbaar en deze hoeft u dus niet te vervangen. Helaas blijkt dit in de praktijk lang niet altijd zo te zijn. Bij autobedrijf J.Dalsem komen wij regelmatig auto's tegen met schakel klachten. Als wij auto's met schakel klachten in onze werkplaats verwelkomen is het spoelen van de automaatbak vaak de oplossing.

Hoe gaat dat dan in zijn werk? Allereerst voegen onze monteurs een additief toe aan de ATF olie. Door het toevoegen van dit additief wordt het schakelbrein en alles hier omheen goed gereinigd. De volgende stap is dat het filter wordt vervangen, daarna wordt via de powerflush machine de oude olie afgepompt. De powerflush machine spoelt de automaat door de resterende olie af te pompen en gelijktijdig nieuwe olie toe te voegen.

Wanneer moet u uw automaatbak spoelen?

Het advies vanuit autobedrijf J.Dalsem is om elke vier jaar of elke 60.000 kilometer langs te komen voor een spoeling. Dit is voornamelijk om problemen voor te zijn en uw automaatbak zo goed mogelijk te beschermen. Bij autobedrijf J.Dalsem bieden wij een full-service automaatbak spoeling aan. Dit betekent dat wij een uitgebreide diagnose en controle van de motor en versnellingsbak maken. Vervolgens wordt uw volledige automaatbak gespoeld, gereinigd en voorzien van verse vloeistoffen.

Wilt u meer weten over het spoelen van uw automaatbak? Neem dan contact met ons op of plan een afspraak in via onze website.

Bij welke problemen moet u langskomen voor uw automaatbak spoeling?

  • Slecht schakelen van uw auto
  • Het bonken van uw auto
  • Het slippen van uw auto
  • Het schommelen van het toerental
  • Teveel brandstofverbruik
  • De automaatbak van uw auto werkt niet meer

 

 bosch-logo rdw_logo